Pacients transgènere i l´assistència sanitària

El 4 de març de 2020, L’Associació Catalana d’Imatge Corporal d´Infermeres (ACICDDI) va celebrar la seva segona Jornada anual al Col·legi Oficial d’infermeres i infermers de Barcelona (COIB), enguany titulada “Infermeres i persones transgènere”. Els disset ponents que van oferir presentacions i van interactuar amb el públic van incloure professionals cisgenerisme i transgènere des de les disciplines d’infermeria, cirurgia, psicologia, sociologia i antropologia, i acadèmics tant cisgènere com transgènere van oferir diferents ponències

Núria Sàez Gómez va fundar ACICDDI per abordar la necessitat que la societat dirigeixi la seva atenció a l’atenció brindada per les infermeres que gestionen la imatge corporal. Aquesta disciplina inclou les cures al voltant de la gestió de qualsevol alteració permanent a el cos físic a causa de malalties i procediments de cirurgia, o distorsió de la imatge corporal, entre d´altres. Pacients ostomatitzats o càncer precisen d’aquest tipus de cures, però també la comunitat transgènere per rebre tractaments hormonals i quirúrgics.

Avui Dia Mundial de la Salut, 7 d´abril 2020, es publica en el Periòdic de Catalunya la II Jornada realitzada per ACICDDI, amb l´ajuda de la Junta i Sòcies de l´Associació d´Infermeres gestores de la imatge corporal. És un dia per donar veu a la labor realitzada per les infermeres, que han fet de manera invisible molt anys.

Pin It on Pinterest

Share This